Beschrijving Workshop

Hebben groepsfitness programma’s meer invloed op het langer vasthouden van klanten dan individuele programma’s?

De workshop gaat onder andere in op het onlangs verschenen boek “Adherence factors of group fitness” – EuropeActive Retention Report 2016.

 

Meer

Relatie tussen groepsfitness en klantbehoud
Al decennia lang wordt er binnen de fitnessbranche gediscussieerd over de relatie tussen groepsfitness en klantbehoud. De stelling luidt doorgaans: groepsfitness programma’s houden klanten langer vast dan individuele programma’s. Het mag duidelijk zijn dat dit thema van groot belang is voor de fitnessbranche, omdat ongeveer 50% van de klanten aan groepslessen deelneemt en zelfs 23% alleen maar groepslessen volgt. Het is dus cruciaal om hier meer over te weten!

Er is de afgelopen tientallen jaren echter nooit systematisch onderzoek gedaan naar dit thema, maar nu wel! Het onderzoek is uitgevoerd onder toezicht van de EuropeActive (de Europese brancheorganisatie te Brussel).

Laatste resultaten
Tijdens de workshop “Hoe behoud ik mijn groepsfitness leden” delen we de laatste onderzoeksresultaten met je op het gebied van klantbehoud en de relatie tussen klantbehoud en groepsfitness.

Doelgroep
De workshop is bedoeld voor clubeigenaren, clubmanagers en fitness professionals.

Presenter
De workshop wordt gegeven door Jan Middelkamp. Jan studeerde af aan de Academie Lichamelijke Opvoeding in Zwolle (Bachelor Degree) en Sports, Exercise and Health aan de Universiteit Utrecht (Masters in Science Degree). Hij werkte als directeur voor de ketens Fit-Care, Fitness First (COO) en HealthCity & BasicFit (COO). In 2009 werd hij Algemeen Directeur (CEO) bij de HDD Group. Momenteel is hij Development Directeur bij dit bedrijf. Tevens is Jan bestuurslid van EuropeActive te Brussel en doet hij promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit naar het thema exercise behavior change. Hij publiceerde meer dan 12 boeken.

Tarief
De kosten voor deze workshop bedragen € 59,- (excl. BTW). Elke deelnemer ontvangt na afloop gratis het boek “Adherence factors of group fitness” t.w.v. € 47,50!