Jan Middelkamp

Jan Middelkamp is Development Director bij HDD GROUP en eigenaar en CEO van BlackBoxPublishers. Hij werkt aan een promotieonderzoek op oefening gedrag van de leden in fitnessclubs in het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit in Nederland.
Hij is ook bestuurslid van EuropeActive (voorheen EHFA) in Brussel. Hij publiceerde meer dan 10 boeken, zoals: De stand van het onderzoek in de wereldwijde fitness-industrie, Retentie lid in fitness clubs, EuropeActive rapporten retentie, Essentials van motivatie en gedragsverandering.

Jan studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Bachelor Degree) en Sport, Beweging en Gezondheid aan de Universiteit Utrecht (Master in Science Degree). Hij begon zijn carrière in de fitness-industrie als een judo leraar en maakte deel uit van de Nederlandse Nationale Judo Team voor vijf jaar.
Later werd hij club en franchise manager bij Fit-Care, een van de eerste franchise-ketens (22 clubs) in Nederland. Tegelijkertijd was hij werkzaam bij de HDD GROUP en was verantwoordelijk voor de introductie van Les Mills in Nederland en België. Jan werd de COO van Fitness First in Nederland en opende 14 health clubs in drie jaar. Hij keerde terug naar de HDD GROUP als commercieel directeur en aandeelhouder.
Gedurende drie jaar was hij COO en business development director bij HealthCity / BasicFit International, een Europese health club keten met 265 clubs in 7 landen. Hij was de CEO van de HDD GROUP.

<< Terug

Sessies